DUŠAN KITIČ – Bcenter.si

Dušan Kitič

Rodil sem se leta 1971 v Novem Sadu. Tam sem končal nižjo in srednjo glasbeno šolo ter Akademijo umetnosti (oddelek klarineta). Za časa srednje šole, sem se zanimal za jogo, da bi se kasneje kot študent začel aktivno ukvarjati z njo. Hodil sem na tečaj Hatha joge k učitelju prof. dr. Draganu Lj. Petroviću, ki je deloval pri Joga društvo »Vojvodina« v Novem Sadu. Tri joga šole so vplivale na oblikovanje pogleda na jogo, ter način prenašanja znanja naprej:
– skopska joga šola, čigar ustanovitelj je bil Pavlos Hassanagas, ki je postopen in sistematiziren način prenašanja joge, povzdignil na zaviden nivo.
– Andre van Lysebeth, čigava knjiga »Učim se jogo« kaže, da se ta zahtevna disciplina, nameščena na temeljih znanosti, lahko reši vsake mistifikacije in približa zahodnemu človeku z všečnim in razumevajočim zlogom.
– ter na koncu, vsekakor ne kot zadnja po pomembnosti, šola B. K. S. Iyengara največega avtoriteta Hatha joge dandanes, čigave knjige kažejo, da je joga veda, ki nima konca in resnemu raziskovalcu daje možnost za dosmrtno izpopolnjevanje v obvladanju telesa, duha in uma.
Leta 2000 sem se preselil v Slovenijo zaradi službe na Glasbeni šoli Izola kot učitelj klarineta. Dve leti sem iskal šolo s podobnim načinom delovanja kot je bil v Novem Sadu. Naposled sem pristal v bcentru, sprva kot učenec, kasneje pa kot voditelj Hatha jog

Ekipa Bcenter

Barbara Grzetič

barbara_circle

Petra Kampić Lazić

petra

Elena Jurman

elena

Martina Slama

slamaj

Miran Molk

miran

Patricija Sosic Kobal

patricija

Dusan Kitič

kitic

Bojana Žuraj

barbarag_foot

Andrejka Zemljak

andrejka

Špela Žužek

spela