BARBARA GRZETIČ – Bcenter.si

Barbara Grzetič

Rojena sem v Kopru, 18. februarja 1971, inštruktorica Pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Pilates joga inštruktor, vaditelj Sproščanje & Raztezanje, inštruktorica Pilates PRE in POST natal (v nosečnosti, po porodu), body tehnike, vaditelj rekreacije za ženske, skupinske vadbe. Učiteljica joge od leta 2012, ko sem zaključila 250-urno izobraževanje Hatha joge v Joga studiu Sadhana, pod vodstvom priznane učiteljice Sneže Vidovič. Leta 2015 sem si pridobila licenco za pilates inštruktorja pri Fitnes zvezi Slovenije, leta 2016 pa sem svoje zanje poglobila v AERIAL vadbah in si pridobila certifikat Učiteljice aerial (letečih) vadb. Leta 2017 sem vpisna v Šolo Ayurvede in joge  ter poglobljeno stopnjo za Učitelja joge 2 (CYT600). Redno izobraževanje na permanentnih izobraževanjih v Sloveniji in tujini pri priznanih učiteljih Pilatesa in Joge, je tako postalo del mojega poslovnega kakor tudi osebnega življenja.

Moja zgodba – zgodba Bcentra

Uspešno zaključim vsa šolanja in diplomiram iz ekonomije ter se s polnoletnostjo redno zaposlim. Svoje izkušnje iz trženja, financ, računovodstva in podobno si nabiram dobro desetletje.
Ob vstopu v novo tisočletje postanem  mama. Tudi v času porodniških dopustov pogodbeno delam, vendar me  kmalu po drugem porodu zaustavi resna bolezen, povezana s ščitnico.

Takrat se začne obdobje v moje novo življenje. Morda se res prvič vprašam, kako bi rada preživela svoj dan, s čim bi se zares rada ukvarjala. In v danem trenutku začutim, da želim uresničiti svojo največjo otroško željo – postati učiteljica. Pri tem pa pridobiti še samostojnost in svobodo.

Leta 2003 se rodi in uresniči ideja o B centru, po opravljenih izobraževanjih in strokovnih izpopolnjevanjih na Fakultete za šport, Društvu fizioterapevtov, Agenciji  Aerofit in Katji Zupan, zagrebškem Body centru in številnih delavnic na področju zdravja in telesnih vadb. Postanem vaditelj rekreacije za ženske, skupinske vadbe, inštruktor pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Pilates joga inštruktor, vaditelj Sproščanje & Raztezanje, Pilates PRE in POST natal (v nosečnosti, po porodu), body tehnike, … Nosilni steber dejavnosti B centra postane pilates, tako se s celotno Bcenter ekipo redno izobražujemo in izpopolnjujemo različne pilates programe. V letu 2015 sem pridobila tudi licenco vaditelja in inštruktorja pilatesa, ki ga izdaja Fitnez zveza Slovenije

V zadnjih letih se vedno bolj poglabljam svoje jogijsko znanje; zaključila sem 250-urno izobraževanje Hatha joge v Joga studiu Sadhana, pod vodstvom priznane učiteljice Sneže Vidovič in se redno udeležujem jogijskih seminarjev in delavnic, pod vodstvom priznanih slovenskih in tujih učiteljev joge.
V letu 2016 poglabljam in združujem vse svoje izkušnje in znanje na izobraževanju AERIAL (letečih) vadb, ki so v vadbeni sezoni 2016/17 dodatno obogatile B center ponudbo.

Poleti 2017 obiščem in se izobražujem v ašramu Ananda Assisi v  Italiji, kamor se bom zagotovo še vrnila. Jeseni se vpišem v Šolo Ayurvede in joge ter v Poglobljeno šolanje za Učitelja joge 2 (CYT 600)

Poleg različnih vrst vadbenih programov v centru organiziram številne dogodke; tiste, ki jih osebno začutim za svojo in dobrobit vseh, ki nas obiskujejo in nam zaupajo. Tako smo skupaj že plesali, prehodili številne kilometre, kolesarili, poslušali različna predavanja s področja zdravega načina življenja, obiskovali delavnice osebne rasti, si privoščili nekaj ‘ženskih’ koncev tedna, prisluhnili potopisnim predavanjem članov, njihove poezije. Redno organiziram večere z Gongi. Od leta 2015 tudi redna postenja v Višnji gori. Na podlagi pobude članic ustvarjam tudi B center oblačila, v vseh letih  je nastalo že več kot deset kolekcij.

Po  trinajstih  letih organiziranja aktivnosti v prostorih B center Izola, leta 2016, s podporo okreplene B center ekipe poskusimo še v Kopru. Septembra 2017 se tako odprejo vrata novega čudovitega koprskega B centra. V novem centru  se veselim tudi novega sodelovanja z Ayurvedskim terapevtom Goranom Dokićem.

Tudi v prihodnje nameravam nadaljevati s podobnimi aktivnostmi in tako prispevati k osebni rasti, dobremu počutju vseh, ki ste se mi pridružili. Dolgoročno želim podobne aktivnosti preseliti nekam na podeželje, kjer je stik z naravo še bolj pristen, mir v okolici tisti, ki spodbuja spokojnost in srečo srca ter duha.

Za vso podporo se zahvaljujem svoji najdražji družini, prijateljem, vsem članicam in članom B centra, skratka vsem, ki ste mi kakorkoli blizu in mi že toliko let zaupate. Zase in za Vas se bom potrudila, da nadaljujem po tej poti, ki sem si jo sama izbrala, na kateri uživam in katero ljubim.

Ekipa Bcenter

Barbara Grzetič

barbara_circle

Petra Kampić Lazić

petra

Elena Jurman

elena

Martina Slama

slamaj

Miran Molk

miran

Patricija Sosic Kobal

patricija

Dusan Kitič

kitic

Bojana Žuraj

bojana

Andrejka Zemljak

andrejka

Špela Žužek

spela